Za moju prijateljicu...
Kako na Gmail
Draga prijateljice :)*

Da bi došla na Gmail, adresa na koju moraš otići je http://mail.google.com (vidi sliku ili klikni na link). Ukoliko adresu na koju želiš otiću (u ovom slučaju je to Gmail) upisuješ ručno, adresa se upisuje u prostor kao što pokazuje slika... (dovoljno je upisati samo mail.google.com ... bez onog http:// )


ručni upis adrese

Kad si upisala adresu i pritisnula Enter, otvorit će ti se stranica gdje ćeš se ulogirai u Gmail. Kad prvi put uđeš, može ti se dogoditi da će ti stranica biti na engleskom, ali vidi slijedeću sliku pa sama zaključi...

Llogiranje u Gmail

U ova dva polja upisuješ korisničko ime (username) i zaporku (password)

Obrati pažnju da kvačica koja moguće postoji u malom kvadratiću ne ostane, tj. klikni na taj kvadratić da obrišeš kvačicu ukoliko postoji. To je zato da tvoj komp (u uredu... ili doma) ne zapamti tvoje ime za login. Nakon toga pritisneš tipku "Prijava".

Tad će ti se otvoriti tvoj "Inbox"... prostor gdje vidiš svoju primljenu poštu. Ukoliko želiš pročitati neku poruku, klikneš na nju i ona će ti se otvoriti.

Ukoliko želiš promijeniti password (zaporku), moraš kliknuti na Postavke. Link na postavke se nalazi u desnom gornjem uglu... vidi sliku!


Ulazak u postavke

Klikom na Postavke, one se otvaraju i izgledaju otprilike ovako...

Postavke

Za promjenu zaporke, moraš kliknuti na "Računi" (vidi sliku iznad)

Nakon što si kliknula na Računi, otvorila ti se ta kartica... i onda u njoj moraš kliknuti na "Postavke Google Računa" (vidi sliku dolje)...


Postavke Google Računa

Klikom na "Postavke Google Računa", otvara ti se novi prozor (vidi sliku dolje)...

Novi prozor

U tom novom prozoru sad možeš kliknuti na "Izmijenite zaporku" (vidi sliku dolje)

Izmijenite zaporku

Klikom na "Izmijenite zaporku" pojavljuje se slijedeći ekran (vidi sliku dolje)...

Nova zaporka

Ukoliko želiš promijeniti zaporku, moraš upisati staru važeću zaporku... i Novu zaporku u oba polja... dvaput je dvaput :) ... i tad pritisneš tipku "Spremi"

Kad si pritisnula tipku "Spremi", tad možeš jednostavno zatvoriti taj prozor klikom na X u gornjem desnom uglu tog prozora. Kad se taj prozor zatvori, naći ćeš se u Postavkama, a iz njih možeš jednostavno izaći klikom na "Pristigla pošta" (na lijevoj strani u izborniku).

Za izlaz iz Gmaila moraš kliknuti tipku "Odjava" (gore desno).To bi bilo to. Ako imaš kakvih nejasnoća, nazovi me :)*

Created and made by ©VZugcic, Jun 12th 2007
Document made with Nvu