Sonja Banić

STRUČNI ČLANCI

 

NASTAVNI MATERIJALI  NOVO!

 

LINKOVI

 

KONTAKT

 

 

Profesorica sam matematike i fizike.

Predajem matematiku u Srednjoj školi Ivan Švear u Ivanić Gradu.

Voditeljica sam županijskog stručnog vijeća za matematiku srednjih škola Zagrebačke županije i profesor mentor.

 

Ove stranice posvećene su uglavnom matematici i školi. Na njima ćete naći moje stručne članke i razne materijale (timske radove i prezentacije) koje možete iskoristiti u svojoj nastavi.

 

Zajedno sa Dubravkom Glasnović Gracin, Lidijom Kralj i Zlatom Ćurković činim tim autorica udžbenika iz matematike za 5. i 6. razred osnovne škole, Petica 5 i Petica 6. Izdavač našeg udžbenika je Sysprint, izdavačka kuća poznata po časopisima Drvo znanja i Enter.

 

U izradi nastavnih materijala koristim program GeoGebra. Program možete besplatno skinuti s interneta, a na hrvatski jezik preveli su ga profesori Šime Šuljić i Ela Rac Marinić Kragić.

 

Na Diskusijskoj listi za nastavu matematike s nastavnicima iz cijele Hrvatske redovito diskutiram, razmjenjujem iskustva, ideje i radove.

 

Zahvaljujem svima koji su mi se dosad javili. Bit će mi posebno drago ako vam bilo što s ovih stranica pomogne, ili vas motivira da napravite nešto novo i zanimljivo za svoju nastavu. Ako ste neki od ponuđenih timskih radova ili prezentacija iskoristili, veselit će me da mi se javite i ukratko opišete svoje dojmove o tom satu.