? Brzi Pregled Izrade Web stranice

Disclosure:
We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We test each product thoroughly and give high marks to only the very best. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.

Template

1. Izaberite Dizajn
2. Uljepšajte ga
3. Pokažite ga Svijetu

Trebate Pomoć?
Kliknite na gumb

help

Brzi Pregled Izrade Web stranice

Na samom početku je potrebno izabrati temu koja će biti na vašim web stranicama. Važno je izabrati temu koju volite i o kojoj možete napisati mnogo sadržaja na vašim web stranicama.

Nemojte kopirati druge i pisati o temi u kojoj su oni uspjeli jer će vam tražilice banat web stranice radi kopiranja texta.


Izaberite predložak (Template)

Jedna od prvih stvari koju je potrebno napraviti prilikom izrade web stranice, je odabir predloška. Postoje mnogi besplatni predlošci, kvalitetnog dizajna i jednostavne upotrebe koje možete besplatno skinuti i instalirati na svoj site.

Možete se poslužiti linkom na samom dnu ove stranice gdje sam i ja skinuo predložak (template) za ovu web stranicu ili kliknite na Download stranicu gdje vam je ponuđeno nekoliko free predliška a naravno možete i sami potražiti na internetu i odabrati onaj koji vam se najviše sviđa.

Predložak je u .zip datoteci koju kada spremite u folder na svojem tvrdom disku morate ga raspakirati i imat će te sve što je potrebno za vašu stranicu (index.html, Templates, Images, styles, css i dr.)

Pomoću softwera za izradu web stranica (Dreamweaver, CoffeeCup) otvorite index.html i brišete postojeći text i upisujete svoj. Jednostavno zar ne?

Trebat će malo vremena dok ne shvatite kako to sve funkcionira ali na kraju će vam se trud isplatiti.

Najbitniji vam je HTML file "index.html" koji vam je "HOME" stranica tj. prva koja se otvara kada posjetioc dođe na vaš site.

Taj predložak (Template) vam koristi za sve stranice na vašem siteu jedino se mijenja text. Kada ga otvorite u softweru vidjet će te kako izgleda HTML code vašeg predloška i u tom kodu možete mijenjat text menu bara, stavljati kodove za linkove, bannere, slike i dr.

Uz malo truda sve možete napraviti sami i netrebate plačati webmajstora da to napravi umjesto vas.

Ova slika vam pokazuje izgled HTML koda ove web stranice u Dreamweaveru 8. Namještena je na "Split" tako da pokazuje polovinu u HTML kodu a na drugoj polovini možemo vidjeti dizajn. Namjestite li na "Code" vidjet će se samo HTML kod a ako namjestite na "Design" vidjet će se cijeli dizajn.

 


Pisanje Sadržaja web stranice

Jeste li znali da je vaše pisanje sadržaja od ogromnog utjecaja kako se vaši posjetioci ponašaju kad posjete vašu web stranicu?

Ako pokušavate prodati proizvod ili uslugu, što vi kažete i kako kažete je izuzetno bitno jer ne želite izgubiti interes posjetitelja prije nego što dođe do mjesta gdje će to naručiti.

U nastavku ćete otkriti kako možete poboljšati svoje vještine pisanja, kako bi sačuvali pozornost vaših posjetitelja.

Nemojte se usredotočiti na ono što vi želite, fokusirajte se na ono što vaš posjetitelj želi. Kada posjetitelj dođe na vašu stranicu on će tražiti ono što njega zanima. Došli su na vašu stranicu jer traže nešto a vaš posao je da mu to pomognete naći.

Razmislite o tome. Kada odete na Google i napravite pretragu za "download glazbe", to znači da ste u potrazi za stranicom koja će Vam omogućiti da preuzmete svoje omiljene pjesme.

Dakle kada dođu na vašu stranicu oni ne žele čitati vašu biografiju i kako ste napravili vašu stranicu.

Kada vide da mogu naći sve što im treba i da im vaša stranica može biti od koristi oni će pogledati nešto o autoru i kako je stranica izrađena.

Prosječna osoba će pročitati samo 5-10% vaše stranice jer želi vidjeti dali će naći ono što traži na prvih nekoliko stranica pa ako želite nešto prodati pobrinite se da to mogu brzo naći. Nemojte ih tjerati da moraju dugo tražiti ono što su htjeli pronaći.

Sve karakteristike dobrog web sadržaja čine sadržaj preglednim za čitatelja. Kao što smo već naveli, većina ljudi ne čita tekstove na webu, već ih skenira. Skenirati tekst znači letimično prelaziti preko njega ne čitajući od riječi do riječi, već odabirući riječi i rečenice koje nam se čine zanimljivima.

Pobrinite se da vaš web sadržaj sadrži dovoljno ključnih riječi što je bitno kod optimizacije na tražilicama ali naravno nemojte pretjerivati sa njima.


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com