? Kako Registrirati Domenu

Disclosure:
We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We test each product thoroughly and give high marks to only the very best. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.

Template

1. Izaberite Dizajn
2. Uljepšajte ga
3. Pokažite ga Svijetu

Trebate Pomoć?
Kliknite na gumb

help

Kako Registrirati Domenu

Postoje dva osnovna koraka da bi Vaša web stranica bila na Internetu

Rezervacija naziva domene je prvi jer čini adresu Vašeg web sučelja a može završavati sa .com, .net, .org, .info i dr.

Nakon što ste registrirali svoju domenu trebate odabrati web host (2 korak)

Prvo da odaberemo najbolji naziv za Vašu web lokaciju...


Izbor najboljeg naziva domene

Odabir pravog naziva domene zna ponekad predstavljati tešku zadaću za sve nove Internet korisnike.Često se zna dogoditi da korisnici nazivaju svoje domene po imenu ljubimca, djetetu ili po nekoj drugoj dragoj osobi.

Da bi se našli u glavnim tražilicama (Google, Yahoo, itd.) najbolje je registrirati naziv domene tako da odaberete glavne ključne rijeći tj. sadržaj vaše stranice.

U osnovnim crtama rečeno, domena ili naziv domene je naziv Vašeg poduzeća na Internetu.

Ako imate automehaničarsku radnju, naziv Vaše domene bi mogao biti "www.automehanicar.com", ako se bavite web dizajnom, moguća domena za Vas bi bila "www.webdizajn.com", ako popravljate kompjutere npr. "www.popravak-kompjutera.com"

S upotrebom pravih riječi u nazivu domene, potencijalnim klijentima će biti lakše naći Vaše stranice, iako ne znaju točnu adresu, tzv. URL (Universal Resource Locator). Osim toga kad bi netko od njih tražio na tražilici kao što je Google s riječima iz naziva domene postoji veća šansa da Vas i tako nađu, pod pretpostavkom da koristite prave riječi uz tematiku Vaših stranica.


A što s ekstenzijom domene?

Odabir prave ekstenzije je isto bitan. Iako su sve ekstenzije popularne, češće se izabire .com domena jer je najpopularnija. Osim toga neki preglednici stranica automatski dodaju ekstenziju com ako utipkate u polje za adresu samo naziv domene.

Nakon što ste izabrali pravi naziv Vaše domene, morate provjeriti da li je ista slobodna ili zauzeta.

To možete provjeriti na ovoj web stranici:

HostMonster


Vrijeme je za registraciju domene

Registrirajte Vašu domenu ovdje ali prije nego odete sa ovog tutorijala možda želite čitati o drugom koraku u kreiranju Vaše web stranice - web hostingu. Vaša stranica nemože biti na internetu ako nemate hosting.

Možda Vam uštedi vrijeme jer se nemorate vraćati ovdje da bi čitali o web hostingu i moći će te odjednom obaviti i registraciju domene i hostinga.

Međutim ako želite rezervirati domenu i kasnije se vratiti ovdje i dalje čitati idite na

HostMonster i registrirajte se.

Sretno sa wašom web stranicom


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com