? Video i Audio na Vašoj Web Stranici

Disclosure:
We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We test each product thoroughly and give high marks to only the very best. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.

Template

1. Izaberite Dizajn
2. Uljepšajte ga
3. Pokažite ga Svijetu

Trebate Pomoć?
Kliknite na gumb

help

Video i Audio na Vašoj Web Stranici


HTML Video Kodovi

Dakle napravili ste video, učitali ste ga na vaš server i želite ga pokazati vašim posjetiteljima.

Nema problema! Na ovoj stranici su kodovi koje trebate za to.


Ugradite video file

Možete staviti HTML video code na vašu web stranicu koristeći <object> tag. Za browsere koji ne podupiru <object> tag, možete dodati embed tag unutar <object> taga.

Parametri unutar param obilježja omogućuju Vam da prilagodite Vaš video.

Primjer Koda:

Result:

 


Link prema video datoteci

Jednostavniji način da nekome pokažete video je da stavite link prema njemu. Ovo je prikladno ako ne želite stavljati video unutar Vaše HTML stranice. Sve što trebate napraviti je napisati nešto slično ovome:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=qrO4YZeyl0I"target="_blank">Watch this video</a>

Rezultat je :


Kako dodati muziku u pozadinu vaše web stranice?

Da bi dodali muziku u pozadinu vaše stranice morate uploadati zvučnu datoteku na vaš server i staviti HTML kod unutar <head> na vašoj stranici za aktiviranje.

Preporučeno je da imate vlastiti naziv domene (nekoime.com) - drugim riječima, web hosting koji podržava glazbena učitavanja.

Na besplatnim web stranicama provideri nude veoma ograničen prostor za vaše datoteke tako da možda nećete imati mjesta za vašu muziku.

Ako vam je potrebna dobar web host, HostMonster je odličan izbor uz izvrsne cijene. Za $6.5 mjesećno dobijete tonu prostora

Glazbene datoteke zauzimaju puno prostora a besplatni web domaćini uglavnom ne nude dovoljno prostora za upload puno muzike pa imajte to na umu.

Ispod su koraci za dodavanje glazbe na Vaše web stranice ...


Koraci za dodavanje HTML koda

1. Pronađite pjesmu koju želite ponuditi vašim posjetiteljima. Midi (.mid) i .wav formati su dobri jer su manji i brže se učitavaju. Moramo razmisliti o tome da neki još uvijek imaju dial up pristup Internetu.

2. Upload (spremanje) vaših datoteka na vaš web poslužitelj pomoću FTP programa.

3. Otvorite stranicu svojim editorom i umetnite HTML kod:

<embed src="musicfile.wav" autostart="true" loop="false">  


Izmjena HTML koda

Zamijenite musicfile.wav s imenom na datoteku koju ste odabrali i učitali na vaš web poslužitelj. Ovak kod predpostavlja da ste datoteku učitali na isto mjesto gdje vam se nalazi stranica (index.html ili dr.). Ako ste učitali svoje glazbene datoteke u posebnu mapu (music) tada će kod izgledati ovako:

<embed src="/music/musicfile.wav" autostart="true" loop="false">

Ovaj kod govori vašem browseru da potraži pjesmu u ... http://www.yoursite.com/music/musicfile.wav

Možete napraviti još nekoliko izmjena:

autostart govori pjesmi kako započeti. Ako je postavljeno na "true" pjesma će svirati dok se stranica učita a ako je namješteno na "false" pjesma neće svirati dok posjetitelj ne klikne play na playeru.

loop govori pjesmi koliko puta da svira. Ako je namješteno na "true" pjesma će stalno svirati a ako je namještena na "false" svirat če samo jednom i stati.

hidden govori browseru dali da sakrije player ili ne. Ako je namješteno na "true" bit će sakriven što nije dobro jer posjetitelj neče moći ugasiti ako mu smeta. Ne želimo da nam posjetitelji odlaze jer ne postoji mogučnost da ugase muziku koja ih iritira dok čitaju.

Ovo je kod koji sadrži i tu opciju:

<embed src="http://www.yoursite.com/music/musicfile.wav" autostart="true" loop="false" hidden="true">

Kada ste učitali svoju glazbenu datoteku i upisali HTML kod na vašu stranicu pjesma će početi svirati kada browser učita vašu stranicu.


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com