Početna

Gmazovi

Insekti

Pauci

Foto

Video

O meni

Linkovi

 

 

Gmazovi

(klikni na sliku za cijeli članak)

Gmazovi, gmizavci ili reptili  - Ova tri naziva se odnose na porodicu Reptilia i sva tri se koriste u našem jeziku. Oni spadaju u grupu kralješnjaka, a pripadaju i  skupini tetrapoda. Gmazovi su ljuskavi kralješnjaci.

Rasvjeta za gmazove  - Rasvjeta je uvijek veliki problem, kako u akvaristici tako i u teraristici. Vrlo je važno gmazovima (onim kojima je to potrebno) omogućiti zračenje UVB spektra (neon lampe), jer pomoću njega gmazovi sintetiziraju D3 vitamin.

Pogona Vitticeps - Bradata agama ili bradati zmaj
Općenito o Pogoni vitticeps:  
To su gušteri koji žive u centralnom dijelu Australije.  Žive u tropskim područjima gdje su dnevne temperature jako visoke, a postotak vlage nizak.

Uzgoj miševa                                                                                                       Miševi su omnivore (jedu hranu mesnog i biljnog podrijetla). Hrane se pretežno noću, jer tako u prirodi lakše izbjegavaju predatore. Miševi nisu izričito noćne životinje, ali uvijek su noću aktivniji.
 

Chamaeleo calyptratus - Veiled Chamaeleon

Podvrste: postoje dvije podvrste Veiled Chamaeleona, a to su Chamaeleo calyptratus calyptratus i Chamaeleo calyptratus calcarifer.

……. kameleoni imaju specifično građene noge za balansiranje i penjanje po granama. Takvu vrstu nogu, odnosno stopala nazivamo….

 

 Kontakt  

 

 

 

Slike i tekstove sa Teraristike by Skorpac dozvoljeno je koristiti samo uz suglasnost autora ovih stranica
Copiright © Teraristika by Skorpac  2006/07.  Sva prava pridržana