fažana

Istra : Fažana

Nasuprot otočju Brijuni, nedaleko antičke Pule, nalazi se Fažana, malo ribarsko mjesto, koje svojim ugođajem svakog posjetitelja osvaja već u prvom dahu. Fažana i Valbandon, cjelina su koju nastanjuje oko 4000 stanovnika. Mnogi među njima njeguju tradicionalne djelatnosti, ribarstvo i poljoprivredu, a u novije vrijeme važnost ima turizam sa svojim srodnim djelatnostima. Naziv Fažana potječe iz antičkih naziva Phasianae, koji je vezan uz pticu fazana, te Vasianum, koji upućuje na znanu proizvodnju amfora u kojima je širom rimskog carstva putovalo hvaljeno vino i opjevano maslinovo ulje s istarske obale. Sakralni život Fažane seže u 1150. godinu, kada se prvi puta spominje kao župa. Sveti Kuzma i Damjan zaštitnici su Fažane, pa se tako zove i župna crkva iz 16. st.
 
Apartmani Vodice
http://free-zg.t-com.hr/smjestaj/sjeverna-dalmacija/apartmani-vodice/vodice-apartman.html
Smještaj do 10 osoba Satelit, WC/kupaona, mogućnost korištenja roštilja, peke, ražnja, vlastiti parking. ... Pogledajte naš izbor soba već od 100 Kn po osobi
Mjesto za vaš oglas
http://free-zg.t-com.hr/smjestaj/marketing.html
Nudimo široku lepezu last minute putovanja, raznih dalekih i egzotičnih putovanja, programa, skijaških aranžmana, te u posljednje vrijeme sve popularnijeg zdravstvenog turizma kao i team bulding programe. 
Bi Village
http://www.bivillage.com/
Bi Village , turističko naselje u srcu Istre otvoreno u lipnju 2000. godine, nudi svojim gostima jedan multi opremljen kamp, moderno apartmansko naselje, mobilne kućice, udobne luksuzne sobe na samoj obali mora. Smješten nasuprot nacionalnog parka otočja «Brijuni» sa svojom predivnom plažom turističko naselje Bi Village okruženo je borovom šumom i sredozemnim raslinjem.
Villa Mihaela - Fažana
http://www.villa-mihaela.com/
"Villa Mihaela" u ponudi imamo 3 apartmana za dvije do četiri osobe (2+2,2+2,2+0). Svaki od apartmana ima zaseban ulaz i osigurano parkiralište, klimu , tv-sat, te sve ostale stvari neophodne za ugodan boravak. Villa Mihaela smještena nedaleko od mora u mirnom dijelu mjesta i pruža mogućnost ugodnog boravka.
Turistička Zajednica općine Fažana
http://www.infofazana.hr/hr/
Velik je izazov upoznati malo mjesto. Čitavo stane u ogledalo svoje lučice, smještene između dviju lanterna. Nedaleko od antičke Pule, s čarobnim otočjem Nacionalnog parka Brijuni na dlanu, Fažana je jedan od bisera zapadne obale najvećeg jadranskog poluotoka, Istre. Odmor u Hrvatskoj, osobito ljeti, razastire mapu ribarskih mjesta u kojima sunce pozdravlja ribare, zvonik u odrazu bonace, kliktavi žagor galebova: takva je Fažana!
Dodajte link
http://free-zg.t-com.hr/smjestaj/dodaj-link.html