Parkovi prirode

Mjesto za vaš oglas
http://free-zg.t-com.hr/smjestaj/marketing.html
Nudimo široku lepezu last minute putovanja, raznih dalekih i egzotičnih putovanja, programa, skijaških aranžmana, te u posljednje vrijeme sve popularnijeg zdravstvenog turizma kao i team bulding programe.
Kopački rit
http://www.kopacki-rit.com/
Kopački je rit poplavno područje rijeke Dunav, smješten na sjeveroistoku Hrvatske u kutu što ga čine Drava i Dunav. To je jedna od najvećih fluvijalno-močvarnih nizina u Europi koja se dalje prema sjeveru nastavlja na poplavne površine Dunava koje se protežu sve do Szekszarda u Republici Mađarskoj.
Park prirode Papuk
http://www.pp-papuk.hr/
Javna ustanova Park prirode Papuk koja se bavi zaštitom prirodnih i kulturnih vrijednosti. Značajniji objekti u Parku su park-šuma Jankovac, geološki spomenik prirode Rupnica, Ružica grad. Glavni centar Parka je Velika, a ostala značajnija mjesta su Voćin, Orahovica i Požega.
Park prirode Lonjsko polje
http://www.pp-lonjsko-polje.hr/
Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje s radom je počela 1998. godine. Uprava Parka smještena je u Jasenovcu (oko 100 km od Zagreba), Park prirode "Lonjsko polje" proglašen je 1990. godine. Površina parka je 50650 ha. Smješten je na prostoru aluvijalne ravnice srednjeg toka rijeke Save, izmedu Siska i Nove Gradiške. Obuhvaća Lonjsko i Mokro polje s pojasom sela uz lijevu obalu Save. Sjevernu granicu čini autocesta Zagreb-Slavonski Brod, odnosno sjeverni nasip retencije, a južnu granicu rijeka Sava.
Park prirode Velebit
http://www.pp-velebit.hr
Službene web stranice Parka prirode Velebit.
Park prirode Medvednica
http://www.pp-medvednica.hr/
Proteže se na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Površina parka je 22.826 ha. Temeljni fenomen parka su dobro očuvane prirodne šume i šumske zajednice, koje se protežu se na 14.550 ha što čini 64% ukupne površine parka, dok se na ostalom dijelu nalaze voćnjaci, vinogradi, ratarske kulture te različiti izgrađeni objekti.
Park prirode Učka
http://www.pp-ucka.hr/
Park prirode je "prostrano prirodno ili dijelom kultivirano područje s naglašenim estetskim, ekološkim, odgojno-obrazovnim, kulturno-povijesnim i turističko rekreacijskim vrijednostima".
Park prirode Telaščica
http://www.telascica.hr/
Na ovim stranicama možete saznati sve o prirodnim značajkama Telašćice, kao i vidjeti svu ljepotu ovog parka prirode. Utonuo u bojno zelenilo, skrovit i osebujan svijet parka prirode Telašćica mami radoznalce i znalce da ga upoznaju i naužiju se toga prirodnog bogatstva Dugog otoka, da se okupaju u ljekovitoj vodi jezera Mir, rijetke prirodne pojave slanog jezera na otoku, koje je slanije, a ljeti i toplije od obližnjeg mora, ili se pak osvježe u sjeni razgranatog bora kojega se grane pružaju nad morem.
Jankovac, Papučko gorje
http://www.pd-jankovac.com/
Park šuma Jankovac predstavlja bogatstvo šume i vode, s vrelom, jezerima i tridesetmetarskim slapom Skakavac.
Park prirode Vransko jezero
http://www.vransko-jezero.hr/
Putujući Jadranskom magistralom prema sjevernoj Dalmaciji, između dva poviješću bogata grada Šibenika i Zadra ukazat će vam se prirodni fenomen blizine dva jednako lijepa, a opet, toliko različita plavetnila. S jedne strane razvedena jadranska obala, poznata po svojoj primamljivoj ljepoti i čistoći, a sa druge, najveće prirodno jezero u Hrvatskoj.
Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje
http://www.park-zumberak.hr
Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje obuhvaća 333 km2, a zakonom je proglašen 28. svibnja 1999. Svojom prirodnom ljepotom i tradicijom ovaj kraj svakako zaslužuje "titulu" Parka prirode. Predstavlja izdvojeno brdsko područje koje se nalazi jugozapadno od Zagreba, a visinski se proteže od 180 do 1178 m sa najvišim vrhom Svetom Gerom.
Park prirode Biokovo
http://www.biokovo.com/
Biokovo je 1981. godine proglašeno parkom prirode zbog izuzetnih vrijednosti geomorfoloških oblika, biljnih i životinjskih vrsta, te prirodne Ijepote, na površini od 19.550 ha. Biljni svijet Biokova vrlo je bogat. Na različitim visinama i u različitim okolnostima razvili su se različiti oblici vegetacije, od mediteranske do alpinske.